Hier vindt u informatie over de .be extensie, klik hier voor het tarieven overzicht of klik hier voor het overzicht met alle extensies.

Extensie .be (België)
De .be extensie is het officiële top-level domein voor België. De extensie wordt veelal gebruikt door particulieren en bedrijven uit België, maar ook particuleren en bedrijven uit het buitenland - waaronder Nederland - kunnen vrij gemakkelijk .be domeinen registreren.

Overzicht .be extensie

Prijs per periode: € 13,25

Prijs i.c.m. hosting: € 4,00

Registratie periode: 1 jaar

Minimum tekens: 2

Maximum tekens: 63

Numerieke domeinnamen: Toegestaan

Verhuizing domeinnamen: Mogelijk


Registratie- en verhuisprocedure
Na registratie van een .be domeinnaam zal uw domeinnaam binnen enkele uren zichtbaar en actief zijn. Bij een verhuizing zal contact opgenomen worden met de huidige domeinhouder die een e-mail zal ontvangen om de verhuizing te accepteren of te weigeren. Bij acceptatie zal de verhuizing binnen 24 uur rond zijn en zal uw domeinnaam ook actief en zichtbaar zijn. Zorg er bij een verhuizing altijd voor dat de huidige contactpersoon van de domeinnaam (meestal uw huidige host) op de hoogte is van een verhuizing en dat het e-mail adres klopt wat ingesteld is bij de registratie van de domeinnaam.

Quarantaine van domeinnamen
Het .be registry hanteert een quarantaine systeem. Als een domeinnaam wordt opgeheven/beëindigd beland deze in een quarantaine periode van 40 dagen. Indien de domeinnaam bij e-Dot was geregistreerd en u deze binnen 40 dagen opnieuw wilt registreren kunt u voor € 25,00 inclusief btw de domeinnaam opnieuw laten vastleggen. Indien uw .be domeinnaam via een derde partij in de quarantaine periode is beland kunt u voor € 100,00 de domeinnaam verhuizen naar e-Dot. Deze verhuizing moet binnen de 40 dagen worden afgerond, anders komt de domeinnaam vrij.

U kunt in de WhoIs zien of een domeinnaam in quarantaine is, van een reeds geregistreerde domeinnaam moet de status dan op "Quarantaine" staan. Domein wensen met betrekking tot domeinnamen in quarantaine kunnen per e-mail of via een support ticket in uw My e-Dot worden voorgelegd.

Overige informatie/registratie vereisten
Er zijn geen speciale vereisten voor een .be domeinnaam, iedereen kan een .be domein registreren.

TLD instantie/externe informatie
DNS.be is de Belgische Vereniging voor Internet Domein Naam Registratie.
www.dns.be

 

Informatie over de .be extensie

home   |   sitemap   |   contact
  • Inloggen in uw My e-Dot:
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:
Veilig online betalen via iDEAL of een creditcard.