Hier vindt u informatie over de .biz extensie, klik hier voor het tarieven overzicht of klik hier voor het overzicht met alle extensies.

Extensie .biz (Internationaal)
De .biz extensie is een internationale extensie, die als afkorting geldt van business. Een .biz domeinnaam is dan ook een ideale domeinnaam voor de bedrijfswereld.

Overzicht .biz extensie

Prijs per periode: € 24,20

Prijs i.c.m. hosting: € 14,95

Registratie periode: 1 jaar

Minimum tekens: 3

Maximum tekens: 63

Numerieke domeinnamen: Toegestaan

Verhuizing domeinnamen: Mogelijk


Registratie- en verhuisprocedure
Na registratie van een .biz domeinnaam zal uw domeinnaam binnen enkele uren zichtbaar en actief zijn. Voor een verhuizing is de 'authorisation key' nodig (een EPP code ook wel genoemd), deze code kunt u opvragen bij de huidige registrar van uw domeinnaam. Vervolgens kunt u deze naar ons toe sturen en kunnen wij de verhuizing in gang zetten, op dat moment wordt de huidige registrar een verzoek verstuurd per e-mail om de verhuizing te accepteren of te weigeren. Het is dus van belang dat deze op de hoogte is van een verzoek tot verhuizing van uw kant. Na het accepteren hiervan zal de procedure binnen 24 uur afgerond zijn en zal uw domeinnaam ook bereikbaar zijn. Een .biz domeinnaam moet minimaal al 60 dagen zijn geregistreerd om verhuist te kunnen worden.

Quarantaine van domeinnamen
Het .biz registry hanteert een quarantaine systeem (bij dit registry RPG/Grace period genoemd). Als een domeinnaam wordt opgeheven/beƫindigd beland deze in een quarantaine periode van 29 dagen (soms duurt dit langer). Indien u een domeinnaam in quarantaine opnieuw wilt registreren en deze voorheen bij e-Dot was vastgelegd kan dat, hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Deze kosten verschillen per extensie en hangen ook af van hoelang de domeinnaam al in quarantaine staat. Informeer bij onze medewerkers voor actuele tarieven voor uw domeinnaam.

U kunt in de WhoIs zien of een domeinnaam in quarantaine is, van een reeds geregistreerde domeinnaam moet de status dan op "Quarantaine", "RPG" of "ERPG" staan. Domein wensen met betrekking tot domeinnamen in quarantaine kunnen per e-mail of via een support ticket in uw My e-Dot worden voorgelegd.

Overige informatie/registratie vereisten
Er zijn geen speciale vereisten voor een .biz domeinnaam, iedereen kan een .biz domein registreren.

 

Informatie over de .biz extensie

home   |   sitemap   |   contact
  • Inloggen in uw My e-Dot:
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:
Veilig online betalen via iDEAL of een creditcard.