Hier vindt u informatie over de .com extensie, klik hier voor het tarieven overzicht of klik hier voor het overzicht met alle extensies.

Extensie .com (Internationaal)
De .com extensie is uitermate geschikt voor bedrijven en instellingen met een internationaal, commercieel karakter.

Overzicht .com extensie

Prijs per periode: € 13,25

Prijs i.c.m. hosting: € 4,00

Registratie periode: 1 jaar

Minimum tekens: 2

Maximum tekens: 63

Numerieke domeinnamen: Toegestaan

Verhuizing domeinnamen: Mogelijk


Registratie- en verhuisprocedure
Na registratie van een .com domeinnaam zal uw domeinnaam binnen enkele uren zichtbaar en actief zijn. Een verhuizing van een .com domeinnaam gaat wat ingewikkelder in z'n werking. Hiervoor is namelijk een speciale 'authorisation key' nodig (een EPP code ook wel genoemd), deze code kunt u opvragen bij de huidige registrar van uw domeinnaam. Vervolgens kunt u deze bij het bestellen invoeren en kunnen wij de verhuizing in gang zetten, op dat moment wordt de huidige registrar een verzoek verstuurd per e-mail om de verhuizing te accepteren of te weigeren. Het is dus van belang dat deze op de hoogte is van een verzoek tot verhuizing van uw kant. Na het accepteren hiervan zal de procedure binnen 3 werkdagen afgerond zijn en zal uw domeinnaam ook bereikbaar zijn. Een .com domeinnaam moet minimaal al 60 dagen zijn geregistreerd om verhuist te kunnen worden.

Quarantaine van domeinnamen
Het .com registry hanteert een quarantaine systeem (bij dit registry RPG/Grace period genoemd). Als een domeinnaam wordt opgeheven/beƫindigd beland deze in een quarantaine periode van 29 dagen (soms duurt dit langer). Indien u een domeinnaam in quarantaine opnieuw wilt registreren en deze voorheen bij e-Dot was vastgelegd kan dat, hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Deze kosten verschillen per extensie en hangen ook af van hoelang de domeinnaam al in quarantaine staat. Informeer bij onze medewerkers voor actuele tarieven voor uw domeinnaam.

U kunt in de WhoIs zien of een domeinnaam in quarantaine is, van een reeds geregistreerde domeinnaam moet de status dan op "Quarantaine", "RPG" of "ERPG" staan. Domein wensen met betrekking tot domeinnamen in quarantaine kunnen per e-mail of via een support ticket in uw My e-Dot worden voorgelegd.

Overige informatie/registratie vereisten
Er zijn geen speciale vereisten voor een .com domeinnaam, iedereen kan een .com domein registreren.

 

Informatie over de .com extensie

home   |   sitemap   |   contact
  • Inloggen in uw My e-Dot:
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:
Veilig online betalen via iDEAL of een creditcard.