Hier vindt u informatie over de .eu extensie, klik hier voor het tarieven overzicht of klik hier voor het overzicht met alle extensies.

Extensie .eu (Europa)
De .eu extensie is geschikt voor iedereen woonachtig in de Europese Unie, bedrijven en particulieren. Indien u geen .com domeinnaam kon bemachtigen met uw gewenste naam is een .eu domeinnaam een prima alternatief.

Overzicht .eu extensie

Prijs per periode: € 13,25

Prijs i.c.m. hosting: € 4,00

Registratie periode: 1 jaar

Minimum tekens: 2

Maximum tekens: 63

Numerieke domeinnamen: Toegestaan

Verhuizing domeinnamen: Mogelijk


Registratie- en verhuisprocedure
Na registratie van een .eu domeinnaam zal uw domeinnaam binnen een minuut of 5 zichtbaar en actief zijn. Voor een verhuizing dient u een verhuiscode (EPP-key, verhuistoken) te bemachtigen. Deze kunt u krijgen van uw huidige provider of kunt u hier opvragen bij EurID.

Quarantaine van domeinnamen
Het .eu registry hanteert een quarantaine systeem. Als een domeinnaam wordt opgeheven/beĆ«indigd beland deze in een quarantaine periode van 40 dagen. Indien de domeinnaam bij e-Dot was geregistreerd en u deze binnen 40 dagen opnieuw wilt registreren kunt u voor € 50,00 inclusief btw de domeinnaam opnieuw laten vastleggen. Indien uw .eu domeinnaam via een derde partij in de quarantaine periode is beland kunt u voor € 125,00 de domeinnaam verhuizen naar e-Dot. Deze verhuizing moet binnen de 40 dagen worden afgerond, anders komt de domeinnaam vrij.

U kunt in de WhoIs zien of een domeinnaam in quarantaine is, van een reeds geregistreerde domeinnaam moet de status dan op "Quarantaine" staan. Domein wensen met betrekking tot domeinnamen in quarantaine kunnen per e-mail of via een support ticket in uw My e-Dot worden voorgelegd.

Overige informatie/registratie vereisten
U dient woonachtig te zijn in de Europese Unie om een .eu domeinnaam te kunnen registreren.

TLD instantie/externe informatie
De uitgifte en registratie wordt verzorgd door EurID.
www.eurid.eu

 

Informatie over de .eu extensie

home   |   sitemap   |   contact
  • Inloggen in uw My e-Dot:
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:
Veilig online betalen via iDEAL of een creditcard.