Hier vindt u informatie over de .nl extensie, klik hier voor het tarieven overzicht of klik hier voor het overzicht met alle extensies.

Extensie .nl (Nederland)
De .nl extensie is het officiƫle top-level domein voor Nederland. e-Dot is een deelnemer categorie I van de SIDN, dit maakt het mogelijk dat u rechtstreeks via e-Dot een .nl domeinnaam kunt registreren als particulier of bedrijf zijnde.

Overzicht .nl extensie

Prijs per periode: € 9,25

Prijs i.c.m. hosting: gratis

Registratie periode: 1 jaar

Minimum tekens: 2

Maximum tekens: 63

Numerieke domeinnamen: Toegestaan

Verhuizing domeinnamen: Mogelijk


Registratie- en verhuisprocedure
Na registratie van een .nl domeinnaam is de domeinnaam gelijk geregistreerd, na maximaal 2 uur is uw domeinnaam opgenomen in de .nl zonefile en kan deze al bereikbaar zijn voor u. Een verhuizing van een .nl domeinnaam is ook zo geregeld. Hiervoor is namelijk een speciale 'authorisation key' nodig (een EPP code of verhuis token ook wel genoemd), deze code kunt u opvragen bij de huidige registrar van uw domeinnaam. Vervolgens kunt u deze bij het bestellen invoeren en kunnen wij de verhuizing in gang zetten. Binnen twee uur zal de verhuizing automatisch zijn afgerond en zal uw domeinnaam werken, het is dus erg belangrijk dat alles gelijk goed staat ingesteld op onze webserver.

Quarantaine van domeinnamen
De SIDN hanteert een quarantaine systeem. Als een domeinnaam wordt opgeheven/beĆ«indigd beland deze in een quarantaine periode van 40 dagen. Indien de domeinnaam bij e-Dot was geregistreerd en u deze binnen 40 dagen opnieuw wilt registreren kunt u voor € 75,00 inclusief btw de domeinnaam opnieuw laten vastleggen. Indien uw .nl domeinnaam via een derde partij in de quarantaine periode is beland kunt u voor € 135,00 de domeinnaam verhuizen naar e-Dot. Deze verhuizing moet binnen de 40 dagen worden afgerond, anders komt de domeinnaam vrij.

U kunt in de WhoIs zien of een domeinnaam in quarantaine is, van een reeds geregistreerde domeinnaam moet de status dan op "In quarantaine" staan. Domein wensen met betrekking tot domeinnamen in quarantaine kunnen per e-mail of via een support ticket in uw My e-Dot worden voorgelegd.

Overige informatie/registratie vereisten
Er zijn geen speciale voorwaarden voor het registreren van een .nl domeinnaam, als uw naam nog vrij is in het .nl domein mag u deze registreren zonder beperkingen.

TLD instantie/externe informatie
De uitgifte en registratie wordt verzorgd door de SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland).
www.sidn.nl

 

Informatie over de .nl extensie

home   |   sitemap   |   contact
  • Inloggen in uw My e-Dot:
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:
Veilig online betalen via iDEAL of een creditcard.