Hier vindt u informatie over de .tel extensie, klik hier voor het tarieven overzicht of klik hier voor het overzicht met alle extensies.

Extensie .tel (Telefonie)
Een .tel domeinnaam is bedoelt om sneller en eenvoudiger contact informatie van bedrijven, organisaties, producten of personen op het internet te vinden.

Een .tel domeinnaam is anders dan alle andere domeinnamen, het is namelijk niet bedoeld om er een eigen website op te plaatsen. Een .tel domeinnaam wordt standaard gehost op de server van telNIC (de organisatie die de domeinnamen uitgeeft) en kan dus geen andere gegevens bevatten dan de standaard zaken zoals: telefoon, fax, e-mail, Skype, VOIP, SMS en Messenger gegevens. De gepubliceerde informatie op de .tel website kan op elk moment door de domeinhouder veranderd worden via een speciale beheeromgeving. Ook is een .tel domeinnaam geschikt om te benaderen via een mobiele telefoon.

Overzicht .tel extensie

Prijs per periode: € 26,25

Prijs i.c.m. hosting: n.v.t.

Registratie periode: 1 jaar

Minimum tekens: 3

Maximum tekens: 63

Numerieke domeinnamen: Niet toegestaan

Verhuizing domeinnamen: Niet mogelijk


Registratie- en verhuisprocedure
Na registratie van een .tel domeinnaam zal uw domeinnaam binnen 24 uur zichtbaar en actief zijn. Uw inloggegevens voor het .tel registry waarmee u uw domeinnaam kunt beheren kunt u via uw My e-Dot verkrijgen.

Overige informatie/registratie vereisten
De .tel extensie is alleen verkrijgbaar i.c.m. de dienst "Parkeren" vanwege de opzet hier van. U kunt een .tel domeinnaam namelijk alleen beheren via het .tel register zelf, hier kunt u uw contactgegevens op bijhouden. Ook kunt u niet gebruik maken van de optie "Privacy in WhoIs" omdat de inloggegevens gekoppeld zijn aan uw e-mail adres. Zie voor voorbeelden de websites largeco.tel en emma.tel. Een quickstart gids voor .tel vindt u hier (PDF).

Sommige .tel domeinnamen komen in de .tel WhoIs terug als zijnde "vrij", maar zijn in werkelijkheid niet vrij maar gereserveerd door Telnic voor toekomstig gebruik (zoals phone.tel). Deze lijst is vertrouwelijk en niet openbaar en daarom niet geïntegreerd in onze WhoIs, u kunt uitsluitel over een naam vinden op telnic.org zelf.

TLD instantie/externe informatie
Een impressie van de diensten van Telnic kunt u vinden op telnic.org, met direct ook de mogelijkheid uw eigen .tel-domein 'uit te proberen'.

 

Informatie over de .tel extensie

home   |   sitemap   |   contact
  • Inloggen in uw My e-Dot:
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:
Veilig online betalen via iDEAL of een creditcard.