DNS beheer (€ 6,95 per jaar)
Met deze zeer gebruiksvriendelijke en eenvoudige dienst heeft u de volledige controle over uw eigen domeinnamen. Met DNS beheer kunt u zelf de DNS records beheren voor uw domeinnaam, u kunt DNS records aanmaken, aanpassen en onder andere een onbeperkt aantal subdomeinen aanmaken. Met onze unieke interface en geavanceerde mogelijkheden is het mogelijk om binnen een minuut tientallen domeinnamen te beheren en tegelijk in te stellen naar al uw DNS wensen.

e-Dot heeft het meest betrouwbare, gebruikersvriendelijke en uitgebreide pakket voor DNS beheer. e-Dot DNS beheer is meer dan alleen het beheren van DNS records.

DNS beheer op een rijtje
 • € 6,95 incl. btw per jaar per domeinnaam
 • Volledig beheer DNS records
 • Realtime en 24/7 beheer van uw domeinnamen
 • Beheer tot honderden domeinnamen tegelijk binnen enkele minuten
 • Gebruiksvriendelijke en unieke interface
 • Instelbare failover monitor die uw zone aanpast als iets onbereikbaar is
 • Mogelijkheid tot e-mail forwarding zonder MX-record
 • Virus- en spamfiltering
 • Mogelijkheid tot POP/IMAP accounts
 • Mogelijkheid tot URL-forwarding zonder A-record (met en zonder cloaking)
 • Geavanceerde mogelijkheden zoals opmaak-profielen en zoek & vervang
 • Uw DNS zones zijn actief op drie nameservers, waarvan de derde in de V.S.
 • Helpdesk zeven dagen per week beschikbaar voor informatie en vragen
 • Wilt u ook zien hoe het werkt? Klik op een afbeelding voor een vergroting:unieke en duidelijke interface

zeer veel extra mogelijkheden

instelbare failover monitor


pop/imap accounts aanmaken

uitgebreide handleidingen


De voordelen van e-Dot DNS beheer
Naast het feit dat u volledige controle over uw domeinnaam heeft worden uw aanpassingen direct verwerkt en zijn zodoende binnen zeer korte tijd zichtbaar. Ook is uptime gegarandeerd vanwege het feit dat we werken met een primaire en secundaire nameserver welke fysiek gescheiden zijn van elkaar. e-Dot heeft een eigen unieke en gebruikersvriendelijke interface ontwikkelt om uw DNS mee te kunnen beheren, deze interface is geschikt om tot honderden domeinnamen tegelijkertijd eenvoudig te beheren. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in DNS en deze kunnen u in combinatie met onze duidelijke DNS-handleidingen met alles ondersteunen. Wist u dat.. we ook volledig DNS beheer aanbieden voor onze webhosting pakketten?

Ideaal voor u?
e-Dot DNS beheer is ideaal voor personen en bedrijven met een eigen webserver, thuis of ergens anders. Zo kunt u een onbeperkt aantal subdomeinen aanmaken of de mail van uw domeinnaam laten afhandelen door een door u ingesteld IP adres. Ook is het zeer geschikt voor personen of bedrijven die hun hosting bij een ander bedrijf hebben en de domeinnaam bij e-Dot willen registreren, uw bezoekers merken door middel van de DNS mogelijkheden niets van het feit dat uw domeinnaam ergens anders staat.

Geen mailserver? E-mail forwarden kan ook!
Als u geen gebruik kunt of wilt maken van een eigen mailserver kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om e-mail aliassen aan te maken en door te sturen naar uw eigen e-mail adres. Dit kan zeer gebruiksvriendelijk en snel via onze DNS beheer interface, ook kost u dit niets extra's en is er geen maximum aan e-mail aliassen wat u kunt instellen.

Instelbare failover monitor
De e-Dot failover monitor kan als uw website onbereikbaar is op een server uw DNS zone automatisch aanpassen zodat bezoekers automatisch naar een andere server worden verwezen. De failover monitor is vooral handig als uw website of domeinnaam op meerdere servers te vinden is. De failover monitor neemt u werk uit handen en zal in het geval van downtime direct ingrijpen. Ook kan de failover monitor handig zijn indien u op basis van een zelfgemaakte controle-pagina automatisch aanpassingen in uw zone wenst te laten verrichten.

POP/IMAP accounts gewenst? Ook dat is bij ons mogelijk!
U kunt ook POP/IMAP accounts aanschaffen (€ 10,00 per jaar incl. btw) voor uw domeinnaam met DNS beheer als u zelf geen mailserver heeft, zo krijgt u de beschikking over echte e-mail accounts die u in uw e-mail applicatie op uw PC kunt instellen en waar vandaan u e-mail kunt verzenden. Ook krijgt u de mogelijkheid tot het instellen van auto-responders, e-mail filtering, anti-virus filters en kunt u uw e-mail ten aller tijde lezen en verzenden via webmail.

Alleen een mailserver? Een URL forwarden kan ook!
Als u bijvoorbeeld alleen een mailserver heeft en u wenst uw domeinnaam ook door te sturen naar een bepaalde URL kunt u ook gebruik maken van URL-forwarding. Hiermee kunt u eenvoudig een domeinnaam doorsturen naar een andere URL zonder gebruik te hoeven maken van een eigen webserver. Dit kan zeer gebruiksvriendelijk en snel via onze DNS beheer interface. Indien u gebruik wenst te maken van forwarding met cloaking kan dit ook! Uw website wordt dan in een frameset geladen zodat bezoekers niet direct de echte URL van uw website zien.

Alle mogelijkheden op een rijtje
Met e-Dot DNS beheer is het mogelijk de DNS records van uw domeinnaam te beheren in een zeer gebruiksvriendelijke webinterface. De onderstaande type records ondersteunen wij en kunt u beheren voor uw domeinnaam:
A, AAAA, AFSDB, CERT, CNAME, HINFO, KEY, LOC, MX, NAPTR, NS, PTR, RP, SOA, SPF, SSHFP & TXT.

Uiteraard is het ook mogelijk nieuwe records toe te voegen, te wijzigen en verwijderen. Tevens zijn er geavanceerde mogelijkheden aanwezig om standaard templates (opmaak-profielen) aan te maken en te implementeren, u kunt ook IP adressen of namen in al uw zones zoeken en vervangen met enkele klikken op uw muis. Ook is er een uitgebreide FAQ en handleiding beschikbaar en kunt u natuurlijk altijd een beroep doen op onze vele support mogelijkheden en ervaren support medewerkers.

De e-Dot DNS beheer specificaties
e-Dot DNS beheer maakt gebruik van PowerDNS, de nameservers halen de gegevens direct uit de database dus reloading is niet nodig. De server ondersteunt zowel UDP als TCP DNS queries en conformeert aan RFC 1035 en 1034. De service is ook geconfigureerd voor IPv6 adressen. e-Dot werkt continu aan haar dienstverlening en vele extra mogelijkheden en meer gebruiksgemak staan dan ook hoog in het vaandel voor de toekomst, zo kunt u dus meer mogelijkheden verwachten voor uw diensten. Alle domeinen worden beheerd op de e-Dot.nl nameservers, waarvan de derde voor een optimale fallback in de Verenigde Staten (Dallas) werkzaam is, de eerste twee staan gescheiden in Amsterdam:

ns1.e-dot.nl: 81.26.222.52
ns2.e-dot.nl: 81.26.215.150
ns3.e-dot.nl: 54.171.45.253

Andere mogelijkheden
Parkeren · Alleen een domeinnaam vastleggen, geen aanvullende opties
URL en e-mail forwarding · Uw domeinnaam en e-mail adressen doorsturen
Eigen nameservers · Een domeinnaam registreren met eigen gekozen nameservers
Webhosting · Eigen webruimte, e-mail, een e-Dot kwaliteits webhosting pakket
Parkeren op pakket · Een domeinnaam parkeren op een bestaand webhosting pakket
Addon op pakket · Een domeinnaam toevoegen aan een bestaand webhosting pakket
 

DNS beheer

home   |   sitemap   |   contact
 • Inloggen in uw My e-Dot:
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:
Veilig online betalen via iDEAL of een creditcard.